Aalto maljakko 160mm

137,90 

Iittala Aalto maljakko legenda jo syntyessään

Iittala Aalto maljakko, 160 mm on on näyttävä sisustusesine ja sopii hyvin erilaisille kukka-asetelmille. Suomalaisen luonnon vaikutus näkyy Alvar Aallon veistoksellisissa muodoissa ja funktionaalisuudessa.

Aaltoilevasta lasista valmistetut maljakot saivat kansainvälistä huomiota jo vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyssä ja muodosta on tullut yksi pohjoismaisen sisustusmuotoilun tunnetuimpia käsitteitä. Yhden Aalto-maljakon valmistamiseen tarvitaan seitsemän lasin ammattilaista, kaksitoista työvaihetta ja 30 työtuntia. Aalto maljakot sopivat erinomaisesti lahjaksi.

Kirkas Aalto maljakko 160mm, löytyy myös punaisena, valkoisena, kuparin keltaisena, ultramarine sinisenä, tai pellavan värisenä.
Hintaesimerkki on kirkkaalle värille ja 10kpl minimierälle.

 

Ei yksittäisiä tuotteita, kysy minimimäärä tälle tuotteelle.

Aalto majakko klassikko

Malli pohjautuu Alvar Aallon lasiesineiden luonnossarjaan Eskimoerindens skinnbuxa, jolla hän osallistui Karhula-Iittalan lasitehtaan vuonna 1936 järjestämän suunnittelukilpailuun. Ensimmäiset sarjan lasiesineet valmistettiin esiteltäviksi Pariisin maailmannäyttelyn (1937) Suomen osastolla.

Lasiston alkuperäiset värit ovat olleet: kirkas, ruskea, taivaansininen, merenvihreä ja savun värinen. Värit määräytyivät tehtaan käyttölasien valmistukseen tarkoitettujen lasimassojen mukaan. Maljakko on saanut lempinimensä Savoy samannimisen helsinkiläisen ravintolan mukaan – siellä niitä käytettiin jo vuonna 1937.

Vuonna 1936 Alvar Aalto voitti siis Karhula-Iittalan järjestämän suunnittelukilpailun työllään ”Eskimonaisen nahkahousut”, joka koostui sarjasta erikokoisia ja -mallisia maljakoita. Verrattuna aikakautensa koristeellisiin esineisiin maljakoiden yksinkertainen ja orgaaninen muoto oli vallankumouksellinen. Aalto ei halunnut määritellä maljakoilleen käyttötarkoitusta, vaan se jäi käyttäjän tehtäväksi. Tänä päivänä Aalto-maljakko on suomalaisen muotoilun symboli ja yksi maailman kuuluisimmista lasiesineistä. Jokainen maljakko on suupuhallettu Iittalan lasitehtaalla. Maljakoiden värit vaihtelevat kausittain ja kokoelmaan kuuluu myös sarja Aallon inspiroimia tuotteita, joiden suunnittelusta on vastannut helsinkiläinen muotoilutoimisto Pentagon Design.