Aalto malja 195 x 50mm

85,70 

Iittala Aalto malja legenda jo syntyessään

Iittala Aalto malja, 195 mm on on näyttävä sisustusesine ja sopii hyvin erilaisille.

Luonnon innoittama Alvar Aalto pelkisti muotokielen ja hyödynsi käsityöläisten materiaalituntemuksen muotoillessaan esineitä, joiden käyttötarkoituksen käyttäjä voi itse päättää. Kasvava Alvar Aalto -kokoelma juhlii ikoniksi kohonnutta Aallon muotokieltä.
Suupuhallettu lasi.
Väri kirkas, tai maito

 

Ei yksittäisiä tuotteita, kysy minimimäärä tälle tuotteelle.

Aalto majakko klassikko

Malli pohjautuu Alvar Aallon lasiesineiden luonnossarjaan Eskimoerindens skinnbuxa, jolla hän osallistui Karhula-Iittalan lasitehtaan vuonna 1936 järjestämän suunnittelukilpailuun. Ensimmäiset sarjan lasiesineet valmistettiin esiteltäviksi Pariisin maailmannäyttelyn (1937) Suomen osastolla.

Lasiston alkuperäiset värit ovat olleet: kirkas, ruskea, taivaansininen, merenvihreä ja savun värinen. Värit määräytyivät tehtaan käyttölasien valmistukseen tarkoitettujen lasimassojen mukaan. Maljakko on saanut lempinimensä Savoy samannimisen helsinkiläisen ravintolan mukaan – siellä niitä käytettiin jo vuonna 1937.

Vuonna 1936 Alvar Aalto voitti siis Karhula-Iittalan järjestämän suunnittelukilpailun työllään ”Eskimonaisen nahkahousut”, joka koostui sarjasta erikokoisia ja -mallisia maljakoita. Verrattuna aikakautensa koristeellisiin esineisiin maljakoiden yksinkertainen ja orgaaninen muoto oli vallankumouksellinen. Aalto ei halunnut määritellä maljakoilleen käyttötarkoitusta, vaan se jäi käyttäjän tehtäväksi. Tänä päivänä Aalto-maljakko on suomalaisen muotoilun symboli ja yksi maailman kuuluisimmista lasiesineistä. Jokainen maljakko on suupuhallettu Iittalan lasitehtaalla. Maljakoiden värit vaihtelevat kausittain ja kokoelmaan kuuluu myös sarja Aallon inspiroimia tuotteita, joiden suunnittelusta on vastannut helsinkiläinen muotoilutoimisto Pentagon Design.